Normal_normal_rechtszaak1

Een Amsterdamse moeder wordt ervan verdacht haar zoontje vorig jaar augustus te hebben gedood, door hem te laten verdrinken in een wasbak. Daarnaast stak ze volgens het Openbaar Ministerie (OM) haar 7-jarige dochter meerdere malen met een schaar. Dit meldt RTL Nieuws.

Vorig jaar beschuldigde het OM de 30-jarige Chamira E. van het bruut vermoorden van haar baby. Er zou grof geweld aan te pas zijn gekomen, waarna ze het lichaampje in een sporttas in huis verstopte. Na medisch forensisch onderzoek breidt justitie de aanklacht uit.

Al langer waren er twijfels over de doodsoorzaak van het kindje, dat toen nog geen maand oud was. Dit komt omdat het jongetje al enige tijd was overleden toen het werd gevonden in het huis van de moeder in Amsterdam-Noord.

E. verblijft in een vrouwengevangenis en wordt onderzocht door een psychiater en een psycholoog. Pas als dat onderzoek verder uitgevoerd is, kan de daadwerkelijke rechtszaak beginnen. Volgens haar advocaat had ze een kraambedpsychose, al is daar in het rapport van de psycholoog niets over terug te lezen. Wel heeft ze eerder psychoses gehad. In 2014 wurgde ze haar dochter, die nu 7 jaar is. Er wordt meer onderzoek gedaan naar het letsel van het meisje, dat volgens het OM vorig jaar meerdere keren met een schaar is gestoken door haar moeder.

Door: Nationale Zorggids