Normal_justitie__rechtbank

De moeder van een vier maanden oude baby die door haar vader zou zijn gedood, heeft gelogen over haar vervormde hoofdje. Maanden geleden stelde ze dat zij en verdachte Richard S. meerdere keren op het kindje zouden zijn gevallen. Dat zou op de dag van haar overlijden ook zo zijn geweest. Nu S. voorlopig achter slot en grendel zit, komt moeder Geertje B. daarop terug. Ze moest dat zeggen, anders had S. haar vermoord. Dit meldt De Stentor. 

Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt de man ervan zijn dochtertje op 10 maart om het leven te hebben gebracht. Hij zou zwaar geweld op haar hebben gepleegd, waardoor zij een vervormd hoofdje had, tientallen bloeduitstortingen, een gebroken arm en verschillende bloedingen verspreid over haar lijfje.

Nalatigheid

B. stond eerder ook terecht voor doodslag, maar nu ze haar verklaring over het vallen van de trap heeft ingetrokken is dat veranderd naar nalatigheid. In de nacht van 10 maart, toen het meisje flink werd toegetakeld, was B. naar haar werk. Toen ze thuiskwam, lag de baby te slapen. Niet veel later werd ze jammerend wakker, maar nog steeds zag B. niets. Pas toen ze haar luier ging verschonen, zag ze wat het meisje was aangedaan, zei ze deze week in de rechtbank. 

Doodslag en zware mishandeling

S. blijft volhouden niet te weten hoe zijn dochter aan al haar verwondingen kwam. Hij stelt dat zijn ex dit net zo goed had kunnen doen, toen hij zijn dochter voor de nacht achterliet in de box. De officier van justitie blijft erbij: hij heeft doodslag gepleegd en zware mishandeling met de dood tot gevolg. S. zou hebben geschopt en geslagen. Hij zou het meisje flink heen en weer hebben geschud en het hoofdje van het meisje hebben misvormd door er ‘heftig botsend mechanisch geweld’ op uit te oefenen. Diezelfde nacht kwam ze te overlijden.

De volgende zitting is inhoudelijk en staat gepland op 24 juni 2021.

Door: Nationale Zorggids