Normal_zwanger__zwangerschap__bedrust

Voor vrouwen die zwanger zijn in coronatijd is er een hoop anders dan normaal. Maar wat vinden ze daar eigenlijk van? Uit onderzoek van Hippe-Geboortekaartjes.nl onder 1.800 aanstaande ouders blijkt dat zwangeren een verpest verlof, waar je niet meer kunt doen wat je wil, het grootste nadeel vinden. Ook het feit dat de partner niet mee mag naar de echo’s valt zwaar. Toch zien veel vrouwen ook een voordeel aan zwanger zijn in coronatijd, bijvoorbeeld minder vreemde mensen die aan hun buik zitten. Dit meldt Hippe-Geboortjekaartjes.nl. 

Uit de enquête blijkt dat vrouwen het de coronapandemie het meest vervelend vinden omdat ze tijdens hun verlof niet kunnen doen wat ze willen, partners niet mee mogen naar de echo’s, er geen onbeperkt kraambezoek mogelijk is, blijvende angsten voor het virus zijn en omdat ze hun zwangere buik niet aan iedereen kunnen laten zien.

Voordelen

Er waren ook veel vrouwen die voordelen zien aan zwanger zijn in deze tijden. Zo kunnen ze veel rust nemen en hebben ze alle tijd voor en met het gezin. Ook genieten zwangere vrouwen van het thuiswerken, hun buik wordt niet meer ongewenst aangeraakt en het is een goed excuus om kraambezoek af te wimpelen.

Door: Nationale Zorggids