Normal_sandwich-spice-chicken-aldi

ALDI Nederland roept de Sandwich Spicy Chicken van Qizin BV terug. Het product bevat mogelijk listeria. Deze bacterie kan bij consumptie gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Dat geldt vooral voor zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Dit meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). 

De sandwichverpakking bevat de streepjescode 23049338 en heeft de houdbaarheidsdatum 03-07-2021. Klanten die dit product hebben gekocht, worden dringend verzocht dit product niet te consumeren en (al dan niet aangebroken) terug te brengen naar de winkel. Een aankoopbon is niet nodig en het volledige aankoopbedrag wordt vergoed. Andere houdbaarheidsdata worden niet teruggeroepen. 

Gevaren listeria

Het eten van een product met listeria kan, indien niet door en door gegaard, milde griepachtige verschijnselen tot gevolg hebben binnen één tot negentig dagen na consumptie. Het kan leiden tot een gevaarlijke infectie bij heel jonge kinderen, ouderen en mensen met een lage weerstand. Bij zwangere vrouwen kan een besmetting met listeria leiden tot een miskraam. 

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: ALDI