Normal_baby_babymelk_melkflesje

Holland & Barrett waarschuwt voor het Holland & Barret Johannesbroodpitmeel. In het product is een te hoge hoeveelheid ethyleenoxide aangetroffen. Dit levert geen direct gezondheidsgevaar op, maar bij langdurige, dagelijkse consumptie is schadelijkheid voor de gezondheid niet uitgesloten. Dit melden de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), 24baby.nl en Holland & Barrett. 

Johannesbroodpitmeel wordt vaak aangeraden aan ouders van kindjes die veel spugen. Het is een verdikkingsmiddel van (melk)voeding dat ervoor kan zorgen dat refluxproblemen bij baby’s ophouden. Het product, een poeder, kan ik borst- en flesvoeding gebruikt worden. De voeding wordt zwaarder, waardoor het beter in de maag blijft liggen. Johannesbroodpitmeel mag nooit zomaar gebruikt worden, en enkel in overleg met het consultatiebureau of de (huis)arts.

Terugroepactie

Het Johannesbroodpitmeel van Holland & Barrett wordt nu teruggeroepen omdat er te veel ethyleenoxide in zit. Wie het product met batchnummer 202190055 met houdbaarheidsdatum 15-07-2022 in bezit heeft, wordt gevraagd het product niet meer te consumeren en terug te brengen naar de winkel. Ook geopende verpakkingen mogen teruggebracht worden. Gebruikt of ongebruikt, het aankoopbedrag wordt teruggestort.

Door: Nationale Zorggids