Normal_normal_rechtspraak

De moeder van de containerbaby die in 2014 door omstanders werd gevonden, ontkent haar kindje ooit te hebben gedumpt. De moeder van vijf zegt dat de vader het kindje in de vuilcontainer had gedumpt, blijkt uit de zitting dinsdag. Dit meldt RTL Nieuws. 

Todisoa R. heeft sinds haar arrestatie in april verschillende verklaringen afgelegd, maar wilde gisteren duidelijk maken dat zij níet degene was die haar baby dumpte. “Ik heb nog andere kinderen gekregen. Zij zijn alles voor mij, ik heb de moed niet om ze zoiets aan te doen”, zei ze via een videoverbinding met de rechtszaal. R. staat terecht voor poging tot kindermoord. Het meisje dat in 2014 werd gevonden in de container is geadopteerd en het gaat goed met haar. R. had haar Nomena genoemd.

Vader tot nu toe niet gevonden

De rechtbank heeft twijfels over haar laatste verklaring. De vader waarover ze spreekt, een man die Kaba heet, is niet bekend in de buurt waar hij zou wonen. Daarnaast heeft de vrouw verschillende verklaringen afgelegd. Op vrijdag 5 november vindt de volgende inhoudelijke zitting plaats. De hoop is dat de vader van het kindje dan alsnog een verklaring kan afleggen. In de tussentijd blijft R. achter de slot en grendel.

Door: Nationale Zorggids