Normal_rss_entry-352382

Mensen met een medische indicatie kunnen eerder dan verwacht een afspraak maken voor hun herhaalprik tegen het coronavirus. Koepelorganisatie GGD GHOR laat weten dat de zogenoemde 'griepprikgroep' vanaf dinsdag online een afspraak kan maken zodra zij hun uitnodigingsbrief hebben ontvangen.

De huisartsen zijn verantwoordelijk voor het versturen van de uitnodigingsbrief en zullen die "binnen nu en twee weken" versturen, aldus de GGD. Eerder zei de koepelorganisatie dat de griepprikgroep vanaf 10 oktober een afspraak kon maken voor de nieuwe boostervaccinatie.

Zwangeren

Mensen die in aanmerking komen voor de griepprik zijn ouder dan 60 jaar of bijvoorbeeld zwangeren, mensen met longaandoeningen, een hartziekte of nierklachten. De GGD GHOR zegt op de website dat het in dit geval gaat om de mensen jonger dan 60 jaar uit de griepprikgroep: zij behoren tot het deel dat al een afspraak mag maken.

Iedereen die is geboren in het jaar 1955 of daarvoor kan inmiddels een afspraak maken voor de geüpdatete boostervaccinatie. Of mensen tussen de 60 en 66 jaar binnenkort ook aan de beurt zijn om hun afspraak in te plannen is nog onduidelijk.

Door: ANP