Kindcentrum Natuurlijk Noordijk breidt uit met kinderopvang

Vanaf 16 maart 2023 heeft het kindcentrum Natuurlijk Noordijk in Noordijk er ook een kinderopvang bij. In het centrum zitten al een peuteropvang, buitenschoolse opvang en basisschool. De toevoeging van de kinderopvang is mogelijk gemaakt door Oqido en zorgt ervoor dat ouders niet meer naar Neede of andere kernen hoeven af te reizen voor opvang van hun jongste kinderen. Dit meldt Tubantia.

Volgens locatiemanager Janine Vogel van Oqido is er veel vraag naar professionele kinderopvang in kleine kernen zoals Noordijk. De organisatie runt de opvang in Rekken en Haarlo ook.

Open dag

“Uit ons eigen onderzoek bleek dat een paar jaar geleden Noordijkse ouders kozen voor een school in Neede, omdat hier in Noordijk geen kinderopvang beschikbaar was. Dat is natuurlijk jammer voor de dorpsschool”, zegt vrijwilliger Hanneke Meijer van het kindcentrum. Vanaf 16 maart kunnen kinderen tussen de 0 en 4 jaar iedere dag tussen 07.00 en 18.00 uur terecht bij opvang. Hiermee is het keuzeaanbod uitgebreid. De open dag is op dinsdag 17 maart tussen 09.00 en 16.00 uur.

Door: Nationale Zorggids