Normal_newborn-baby-boy-covered-in-vertix-inside-incubato-2021-08-26-15-59-42-utc__1_

Strong Babies heeft onlangs twee buidelstoelen overhandigd aan de afdeling Geboortezorg Rijnstate. Hiermee wil de organisatie ononderbroken n kangoeroeën mogelijk maken voor een zo gezond mogelijke toekomst voor alle geboren baby’s op de afdeling Geboortezorg. Dit meldt Strong Babies. 

Bij kangoeroeën wordt de baby met alleen een luier aan op de blote borst van de ouder/verzorger gelegd en toegedekt met een omslagdoek. Dit huid-op huidcontact heeft voor alle baby’s veel gezondheidsvoordelen. Maar voor baby’s die te vroeg/ziek geboren zijn, is huid-op-huid contact van vitaal belang. Vele wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat baby’s die veel worden gebuideld zich op alle vlakken beter ontwikkelen.

Huid-op-huid contact stimuleert hersengroei en veilige hechting

Huid-op-huidcontact vermindert de stress van de baby en stimuleert de hersengroei. Het bevordert een veilige hechting en stabiliseert vitale functies zoals hartslag en ademhaling. Het verbetert de slaap en groei, verhoogt de weerstand, beschermt tegen infecties en verkort de opnameduur.

Zo lang en ononderbroken mogelijk kangoeroeën

Op basis van de nieuwste inzichten adviseert de WHO om dagelijks minimaal 8-24 uur huid-op huidcontact te hebben. Hierbij is het van belang om elke dag zo lang en ononderbroken mogelijk te kangoeroeën. De Strong Babies buidelstoel maakt dit mogelijk en sluit volledig aan op ‘de Visie op Geboortezorg’ van Rijnstate. Ruim 2,5 jaar is de afdeling Geboortezorg in het Arnhemse ziekenhuis een afdeling waar ouders/ verzorgers niet meer gescheiden hoeven worden van hun pasgeboren baby.

Strong Babies maakt zich sterk voor te vroeg geboren baby’s

Strong Babies gelooft dat elke baby het verdient om gezond en sterk ter wereld te komen. Daarom financiert de stichting wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van vroeggeboorte en andere complicaties rondom zwangerschap en geboorte. Bovendien financiert de stichting buidelstoelen om Kangoeroezorg voor te vroeg geboren baby’s te ondersteunen. Strong Babies is een stichting met ANBI status en CBF erkenning.

Door: Nationale Zorggids