Normal_veiligheidswaarschuwing-polini-kinderbed-2

 Product Fit BV heeft in Nederland kinderbedjes verkocht van het merk Polini, model Vintage 110. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft van dit model bed één exemplaar getest en geconstateerd dat er een mogelijkheid bestaat dat een kindje romp en benen tussen de spijlen door kan steken en met het hoofd vast komt te zitten waardoor verstikkingsgevaar zou kunnen ontstaan. Het dringende advies is om dit bed niet te gebruiken. Dit melden de NVWA en Polini Kindermeubels. 

Het model bedje is door de fabrikant en testinstituut SGS in Frankrijk uitvoerig getest en daarbij zijn volgens Product Fit geen afwijkingen geconstateerd. Bij het door de NVWA geteste exemplaar bleek echter de afstand tussen de spijlen te ruim te zijn. Het bedrijf zegt niet te kunnen nagaan of het enkel het exemplaar van de NVWA betreft of dat de hele productierun foutief is geproduceerd. Daarom neemt Polini uit veiligheidsoverwegingen alle producten terug die tussen mei 2019 en juni 2022 via de Nederlandse Polini website, Bol.com en Van Asten babywinkels in Nederland zijn verkocht.

Wie in het bezit is van een bedje dat aan de specificaties voldoet, wordt aangeraden het gebruik ervan te staken. Het bedje kan worden teruggebracht naar de winkel waar dit is gekocht of contact opnemen met de betreffende webshop. Winkels zullen het bedje ruilen voor een andere variant of het volledige bedrag terugbetalen.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Polini