Inhoudelijke zitting over moord op zoontje van 2,5 maand oud nog niet mogelijk

Het duurt nog even voordat een inhoudelijke zitting mogelijk is over de vermoedelijke moord op baby Dishaïro uit Beuningen 10 maanden geleden. De vader staat terecht voor moord en de moeder de baby wordt verdacht van het in hulpeloze toestand brengen en laten van haar zoontje. Maar omdat vader Sidney A. nu nog wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum, het definitieve sectierapport pas in november komt en de letselinterpretatie pas in februari 2024 wordt verwacht, kan er tien maanden na de dood van het kindje nog steeds geen inhoudelijke zitting plaatsvinden. Dit meldt Omroep Gelderland. 

Op 1 november 2022 kwam baby Dishaïro met ernstig letsel en 24 botbreuken in het ziekenhuis terecht. Een dag later overleed hij aan de gevolgen ervan.

Pieter Baan Centrum

Beide ouders werden al snel opgepakt. De vader heeft volgens het Openbaar Ministerie zwaar lichamelijk letsel veroorzaakt bij zijn 2,5 maanden oude baby. Hij ondergaat sinds vorige week psychiatrisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum. De moeder van Dishaïro staat in oktober voor de rechter op verdenking van “het in hulpeloze toestand brengen en laten” van haar kind. In de zittingen daarna worden de zaken van vader en moeder gezamenlijk behandeld.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky