Inhoudelijke zitting over dood baby Dishaïro laat nog langer op zich wachten

De zaak tegen de vader van de in 2022 overleden baby Dishaïro laat nog langer op zich wachten. Bij de rechtbank is namelijk een verzoek ingediend om een extra deskundige te laten kijken naar het letsel dat het 10 weken oude kindje had opgelopen. De baby belandde met ernstig letsel en 24 botbreuken in het ziekenhuis. Vader Sydney A. zit sindsdien in een penitentiaire inrichting in Arnhem op verdenking van moord dan wel doodslag. Dit meldt de Gelderlander.

Op 25 april kwam het forensisch-medisch rapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) pas binnen. Omdat er een groot tekort is aan forensisch specialisten op het gebied van kindermishandeling, liet dit al even op zich wachten. Zodra het rapport binnen was, zou de advocaat een verzoek tot contra-expertise – ofwel een onderzoek door een extra deskundige – indienen. En dat is nu gebeurd. De vertraging hierdoor kan maanden duren.

Geluidsopnamen Dishaïro 

Volgens het OM zijn er geluidsopnamen van de mishandelingen waarin Dishaïro heel hard gilt. “Het is ijzingwekkend wat je daarin hoort”, zei het Openbaar Ministerie (OM) eerder.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky