Stockfreeimages. Oudere drinkt koffie

GRONINGEN - Zorggroep Meander in Veendam en NOVO in Groningen zijn zeer te spreken over hun gezamenlijke project waarbij ouderen die thuis wonen en via de Wmo voor dagbesteding in aanmerking komen dagelijks samen worden gebracht met verstandelijk beperkte ouderen, zo meldt de Groningse gehandicaptenorganisatie.

Het officiële startsein voor het samenwerkingsproject voor ouderen werd gisteren door de wethouder H. Klap van de gemeente Slochteren in de provincie Groningen gegeven.

De begeleiding van de combinatiegroep gebeurt door beide zorginstellingen. De ouderen komen bij elkaar in woonzorgcentrum Kloosterheerd in Ter Apel. Dagelijks is er plek voor twaalf ouderen die dagbesteding ontvangen.

Voorop staat de gezelligheid en de sociale contacten die op deze manier ontstaan. Er is tijd en aandacht voor de ouderen zodat ze kunnen vertellen over wat hen bezig houdt. Verder worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals samen het avondeten bereiden.

Het idee is ontstaan door regelmatige ontmoetingen tussen beide partijen tijdens het gemeentelijke overleg over wonen, welzijn en zorg.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz