mark, rutte, pvv,

DEN HAAG (Novum) - Premier Mark Rutte (VVD) moet nog dinsdagavond een brief sturen over de maatregelen van het huidige en het vorige kabinet die de koopkracht van ouderen raken. SP-leider Emile Roemer kreeg dinsdag steun van de Tweede Kamer voor dit verzoek.

Roemer spreekt van 'een financiële aanslag op onze ouderen', als gevolg van maatregelen zoals pensioenkortingen, het AOW-gat als gevolg van de verhoging van de pensioenleeftijd, de verhoging van het eigen risico en van de huren. "Is dit wat het kabinet voorheeft met onze ouderen, die dit niet konden voorzien en zich dus niet hebben kunnen voorbereiden?" vroeg Roemer. Hij eist compenserende maatregelen.

Rutte moet de brief dinsdag nog sturen, omdat de Tweede Kamer woensdagochtend debatteert over de gevolgen van het kabinetsbeleid voor de koopkracht.

Eerder dinsdag kwam PVV-leider Geert Wilders ook al op voor de ouderen. Wilders richtte tijdens het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer zijn pijlen op minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA). Die is volgens Wilders verantwoordelijk voor 'het meest asociale beleid dat Nederland ooit heeft gekend, met name ten aanzien van ouderen'.