De collierzender van CSI Service wordt wel gedragen

De helft van de ouderen die een personenalarm hebben, dragen het hulpmiddel niet of nauwelijks vanwege het hulpbehoevende uiterlijk. Op verzoek van zorgverzekeraar VGZ heeft CSI Service nu een alarmknop ontworpen die verstopt zit in een stijlvolle hanger. Dit meldt Medical Facts.

Met een personenalarm, een pols- of halszender met een kastje, kunnen mensen in een (medische) noodsituatie met een druk op de knop altijd hulp inroepen. Het dragen van een dergelijke alarmknop  is vooral een uitkomst voor alleenstaande ouderen.

Zorgverzekeraar VGZ hield een enqûete onder gebruikers van personenalarmering nadat een gebruiker bij de verzekeraar meldde de zender zelden te dragen en wel te willen bijbetalen voor een mooiere ketting. Uit de enqûete bleek dat de alarmknop ook bij andere gebruikers vaak op het nachtkastje blijft liggen. In bijna de helft van de gevallen gaven mensen eerlijk te kennen dat het uiterlijk van de alarmknop hen ervan weerhoudt deze ook te dragen. VGZ zocht samen met leverancier CSI Service naar een oplossing. De nieuwe hanger blijkt wel te worden gedragen.

© Nationale Zorggids