Normal_oma_ouderen_berjaarden

Nederland is gedaald op de ranglijst van landen waarin ouderen het liefst willen wonen. De daling is vooral te danken aan de verslechterde financiële zekerheid voor senioren in Nederland. Dat meldt Plusonline.

Nederland stond tot voor kort nog op de zevende plaats van deze ranglijst, die overigens wordt samengesteld door Natixis, een van de vijftien grootste zaken- en investeringsbanken van de wereld. Door de minder goede financiële zekerheden is Nederland met zes plaatsen gezakt naar de dertiende plaats op de ranglijst. Met name door de belastingdruk, de lage rente en de steeds grotere druk op voorzieningen door steeds meer ouderen, wordt Nederland beoordeeld als een minder goede woonplaats voor ouderen dan voorheen.

Voor de samenstelling van de ranglijst werden 150 landen onderzocht. De bank lichtte deze landen door op gezondheid, zorg, inkomen, financiën en levenskwaliteit. De tien landen die de top tien vormen van de ranglijst zijn op twee na alle Noord-Europese landen: Zwitserland, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden, Denemarken, Duitsland, Finland en Luxemburg.

© Nationale Zorggids