Normal_huis_der_boede

Op 28 en 29 maart neemt de Stichting Voor Regionale Zorgverlening (SVRZ) afscheid van Huis Der Boede in Koudekerke. Geïnteresseerden krijgen de kans om het markante huis te bezichtigen.  Het gebouw, dat sinds 1950 in gebruik is geweest als verpleeghuis, krijgt in april een nieuwe eigenaar. Dat meldt SVRZ in een persbericht.

De Zeeuwse organisatie draagt begin april de sleutel over aan de nieuwe eigenaar en wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op vrijdag 28 maart is het huis geopend van 11.00-16.00 uur en op zaterdag 29 maart van 9.00-16.00 uur. Een uur lang kunnen bezoekers in het gebouw doorbrengen. In de verschillende kamers wordt de geschiedenis in beeld gebracht. Via www.svrz.nl/derboede kunnen mensen zich aanmelden voor de bezichtiging en meer informatie lezen.

In 1949 werd SVRZ opgericht om de zorg voor ouderen te organiseren. De stichting werd in 1950 eigenaar van Der Boede. Ze kocht het gebouw om er een ‘Ziekenhuis voor chronische patiënten’ van te maken. Der Boede werd uitgebouwd tot het grootste verpleeghuis in Nederland.

De maatschappij en overheid vroegen gaandeweg steeds meer om zorg op menselijke maat. Sinds tien jaar geeft SVRZ uitvoering aan deze zorgvisie door de zorg kleinschaliger aan te bieden. De stichting biedt de zorg- en dienstverlening tegenwoordig aan in groepswoningen, verspreid over acht zorglocaties.

© Nationale Zorggids