
Britse wetenschappers hebben kunnen aantonen dat het regelmatig eten van tomaten de kans op prostaatkanker met twintig procent kan verlagen. Dat meldt Goed Gevoel.
Daarnaast blijken ook paprika's, wortelen en watermeloen een gunstig effect te hebben op de gezondheid. Het een en ander blijkt uit een onderzoek onder 14.000 mannen in de leeftijd van 50 tot 69 jaar. Mannen die wekelijks tien porties tomaten tot zich namen bleken minder risico te hebben op prostaatkanker dan mannen die dat niet deden.
De onderzoekers vermoeden dat het gunstige effect van deze groenten en vruchten te maken heeft met de stof lycopeen. Daarnaast zou ook de inname van selenium en calcium een belangrijke factor zijn in het verminderen van het risico op prostaatkanker.
© Nationale Zorggids
Deze "vondst" is een speldeknop van de kennis die al in de 30er jaren van de vorige eeuw goed gedocumenteerd en verspreid en direct. in opspraak werd gebracht door iedereen die andere financiele belangen had. Zoek maar eens naar Max Gerson, MD (1880-1951) en begin te lezen, te leren en te begrijpen waar al die vreselijke ziekten vandaan komen...
Het bovenstaande verhaal klopt volgens mij, ik ben zelf prostaat kanker gehad en uitzaaien, de uroloog/oncoloog Prof. Vijverberg uit het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein vertelde mij destijds( in 2004) 10 jaar geleden dus dat de stoof lycopeen een gunstige werking had op de verkeerde kankercellen, ik eet en drink sindsdien producten waar deze stof in zit,
Onderzork kan wel klopprn maar dan moeten ze wel melden of dit de tomaten zijn uit de nederlandse tuinbouw. Ik denk dat het gaat om de tomaten die puur uit de grond geteelt worden zonder chemische toedieningen
@ H. Groet & Hans de Vet Zolang je het expriment niet zelf reproduceert blijf je nutteloos speculeren. Deze resultaten zijn te interessant om op deze wijze af te doen. @NZG Mooi artikel, alleen zou een bronvermelding helpen.
er is vast een overschot aan tomaten.
Het probleem met wetenschappers in het algemeen en van wetenschappelijk onderzoek in het bijzonder is, dat wetenschappers elkaar vaak tegenspreken en de resultaten van wetenschaponderzoek ook vaak tegenstrijdig zijn. Dus wat kan een mens geloven. Daarbij komen de publicaties over wetenschappers, die onderzoekresultaten hebben vervalst.