Normal_foto-dag-mamaaaaaa-page-001-4

‘Dag Mama’ is een nieuwe muziektheatervoorstelling in Nederland en België. Ervaar wat dementie met uw naaste of cliënt doet en begrijp hoe u hiermee kunt omgaan. Zodat u het beste kunt geven, aan de mens met dementie en aan elkaar. Er is nog zoveel mogelijk.

‘Dag mama’ gaat over een vrouw die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor haar dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

Door middel van de prachtige muziek en levensechte scenes kruipt u in de huid van de mens met dementie. U beleeft én begrijpt als nooit tevoren wat de ziekte met hem of haar doet. Niet eerder kwam u zo dichtbij. De cast toont een selectie van inzichten en handvatten uit psychologie en hersenkunde kunt u vervolgens het beste geven. Zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn, voor iedereen. Omgaan met dementie is ook omgaan met jezelf. Daarom vergroot ‘Dag Mama’ niet enkel het begrip voor de mens met dementie, maar ook voor de eigen reacties in de omgang. Hoe beter u hiermee kunt omgaan, hoe meer u kunt betekenen, voor de mens met dementie en voor elkaar.

‘Dag Mama’ werd bedacht en geschreven door ouderenpsychologen dr. David en drs. Sarah Blom. Ze combineren de meest waardevolle inzichten uit wetenschap en praktijk met de kracht van een mooie en indrukwekkende voorstelling (met lezing en workshop). Dit maakt ‘Dag Mama’ tot een unieke leervorm die binnenkomt, beklijft en de ‘mindset’ echt verandert.

De voorstelling vindt plaats op 15 en 29 september van 19 tot 22 uur in theater Kunsthof de Heuf in Buren. Het toegangskaartje kost 35 euro inclusief koffie, thee, wat lekkers en een drankje.

Winnen
De Nationale Zorggids mag 2x2 toegangskaartjes voor 'Dag Mama' weggeven! Bent u op bovenstaande data beschikbaar? En bent u benieuwd naar de voorstelling? Maak kans op kaarten door onze Facebookpagina te liken en ons Facebookbericht over de kaarten te delen. Uit alle likers en delers zullen wij maandag 5 september twee winnaars bekendmaken.

Kijk voor meer informatie over 'Dag Mama' op www.dementieintheater.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids