Normal_ouderen_wandelstok_handen

Zo’n twintig seniore mannen en vrouwen die in het bejaardencentrum Emmahuis In Rotterdam-Blijdorp wonen pesten andere bewoners. Gedupeerden krijgen onder andere te maken met gescheld en met andere vormen van agressie. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

“Ze schelden iedereen zonder reden de huid vol. Op zonnige dagen hangen zo voor de flat. Loopt er een donker persoon langs, dan roepen ze  ‘ga terug naar je eigen land’. Sommige bewoners zijn zo bang voor de pesters dat ze hun appartement niet meer uit durven”, zegt een anonieme bewoner over de groep die voornamelijk uit vrouwen bestaat.

De eigenaar van het complex stuurde eind 2016 een brief naar alle bewoners waarin aandacht werd gevraagd voor het probleem. Deze brief haalde echter niets uit en heeft de problemen alleen maar erger gemaakt, stellen bewoners. De pestende ouderen doen het stiekem, dus op het moment dat er geen personeel aanwezig is. Daarom is het erg lastig om ze te betrappen, zegt een manager van eigenaar Laurens Wonen. Om pesten tegen te gaan organiseert de instelling nu activiteiten die moeten leiden tot meer saamhorigheid. Maar ook dat heeft tot nu toe geen zoden aan de dijk gezet. Bejaarden die problemen hebben met de overlastgevers worden opgeroepen om hiervan een melding te doen bij Laurens. 

Door: Redactie Nationale Zorggids