Normal_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op verpleeghuis Pniël opgeheven. Pniël is een verpleeghuis in Rotterdam van Lelie Zorggroep. De inspectie heeft gezien dat er geen structurele tekortkomingen meer zijn en de instelling heeft goed gestuurd op verbetering. Dit meldt IGZ. 

Vorig jaar stelde de IGZ het verpleeghuis voor acht maanden onder verscherpt toezicht. Daarna is dat met twee maanden verlengd. In die periode heeft het verpleeghuis gewerkt aan verbeteringen van de zorg. Pniël voldoet nu helemaal of grotendeels aan de normen voor goede zorg.

Medewerkers krijgen nu voldoende ondersteuning om de kwaliteit van zorg waar nodig nog verder te verbeteren. Cliënten en cliëntvertegenwoordigers worden waar mogelijk betrokken bij de kwaliteitsverbetering. Zij zijn tevreden over de geboden kwaliteit van zorg. Lelie Zorggroep monitort de verbeteringen bij Pniël en stelt die waar nodig bij. De verbeteringen geven de inspectie voldoende vertrouwen in de aanpak en sturing van Lelie zorggroep.

De inspectie verwacht dat de zorgaanbieder de kwaliteit van zorg bij Pniël blijft volgen en verbeteren. In februari 2018 spreekt de IGZ met de raad van bestuur over het kwaliteitsplan.

Door: Redactie Nationale Zorggids