Normal_kabinet

D66 en ChristenUnie zijn het met elkaar eens geworden over twee lastige medisch-ethische onderwerpen. Het nieuwe kabinet verruimt de regels rondom hulp bij zelfdoding niet, maar gaat wel kijken naar de mogelijkheden om de huidige Embryowet uit te breiden. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

Hoewel de wetgeving omtrent hulp bij zelfdoding voorlopig niet wijzigt, krijgt de toekomstige minister van Volksgezondheid wel ruimte om de kwestie te onderzoeken. En dan is het vooral zaak om antwoord te krijgen op de vragen: is de huidige euthanasiewet onvoldoende? En uit welke situaties blijkt dat? Met de conclusies uit dit onderzoek kan een uitgebreide discussie plaatsvinden. Er is op dit moment nog geen Kamermeerderheid voor euthanasie bij voltooid leven.

ChristenUnie en D66 zijn het ook niet met elkaar eens als het gaat om de Embryo wet, maar op dit vlak heeft ChristenUnie water bij de wijn gedaan. Het nieuwe kabinet mag onderzoeken in hoeverre de Embryowet kan worden uitgebreid zodat risico’s op ernstige erfelijke afwijkingen te verkleinen of te voorkomen zijn.

Door: Redactie Nationale Zorggids