Normal_oudere_computer_zaken_overleg_uitleg

De vraag naar privacyfunctionarissen neemt toe. Nederland telt nu slechts zevenhonderd van deze functionarissen, terwijl er binnen enkele jaren vijfduizend van nodig zijn. Daarom gaan het UWV en opleidingsinstituten The Privacy Factory en Computrain werkloze ouderen hiervoor een opleiding aanbieden. De organisaties zijn op zoek naar hoogopgeleide 50-plussers met een werkloosheidsuitkering die over voldoende kennis beschikken en graag weer aan de slag willen. Dat meldt de Telegraaf. 

Eind mei 2018 gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming in. Dat betekent dat de Europese Unie vanaf dan werkt met dezelfde privacyregels. Nederlandse bedrijven hebben daarom dringend behoefte aan deskundigen die deze wet- en regelgeving bewaken en naleving ervan waarborgen.

Wie deelneemt aan de opleiding heeft geen specifieke achtergrond nodig. Deelnemers komen uit de zorg, maar zijn ook bankiers, juristen of projectmanagers. Het gaat niet om een langdurige opleiding, maar een stage lopen is wel verplicht. Van de zes maanden durende opleiding, lopen studenten vier maanden lang stage en krijgen ze twee maanden theorie voorgeschoteld. De overheid betaalt de helft van het traject. 

Door: Redactie Nationale Zorggids