Normal_logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op Convivio locatie Huis Convivio in Tilburg opgeheven. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt aan verbeteringen, waardoor er geen structurele tekortkomingen in de zorg meer zijn. Dat meldt IGJ.

De inspectie zag eerder tekortkomingen bij de thema’s cliëntdossier, deskundigheid en inzet van personeel en vrijheidsbeperking. In die thema’s scoort Convivio nu op alle normen voldoende. Bij de twee thema’s medicatieveiligheid en sturen op kwaliteit en veiligheid is nog een norm onvoldoende. Convivio heeft daar verbeteracties voor ingezet.

Huis Convivio biedt 24-uurs dementiezorg aan 17 cliënten. De inspectie had de zorginstelling op 14 april 2017 voor vier maanden onder verscherpt toezicht gesteld. Dat werd op 15 september nog eens verlengd met twee maanden, omdat de kwaliteit van zorg wel was verbeterd, maar nog onvoldoende was om het verscherpt toezicht op te heffen. De inspectie zal de vorderingen bij Huis Convivio blijven volgen.

Door: Redactie Nationale Zorggids