Normal_lift

Ouderen in een seniorenflat in Urk hebben al maandenlang last van een niet-werkende lift. Bewoners die slecht ter been zijn, kunnen zonder lift niet zomaar naar buiten en moeten voor boodschappen bijvoorbeeld een beroep doen op naasten of de bezorgservice van de supermarkt. Dat meldt de Telegraaf. 

Sinds de lift in november te maken kregen met een kortsluiting, is hij niet meer in gebruik geweest. Bewoners durven van de tweede lift in de flat geen gebruik te maken, omdat deze meerdere malen last heeft gehad van storingen. Veel ouderen kunnen daardoor niet meer gemakkelijk naar buiten en sommigen komen helemaal niet meer buiten de flat. Traplopen is vaak te zwaar.

Woningcorporatie Patrimonium heeft Mitsubishi inmiddels gevraagd om een nieuwe lift te plaatsen, maar het duurt nog zes maanden voordat deze lift wordt geleverd. “We hebben geprobeerd het proces te versnellen, maar dat gaat echt niet. Het liefst heb ik morgen een nieuwe lift en dat mag dan ook nog tienduizend euro extra kosten. Want we vinden dit zelf ook verschrikkelijk”, zegt woordvoerder Albert Woord van Patrimonium. 

Door: Redactie Nationale Zorggids