Normal_rss_entry-127228

 Een grote groep BN'ers maakt zondag de benefietvoorstelling All Mixed Up the Challenge in Studio 21 ten behoeve van Alzheimer Nederland. Onder anderen Karin Bloemen, Jörgen Raymann en Tineke Schouten waren van de partij.

Tijdens het comedyconcert deelden cabaretiers het podium met zangers. De avond was een mix van sketches en liedjes. Het publiek bepaalde mede hoe de voorstelling verliep, door onder meer artiesten op het podium uit te dagen om uit hun comfortzone te stappen.

De challenges symboliseerden de verwarring waar mensen met een vorm van dementie dagelijks mee te maken hebben, aldus producent Sipke Jan Bousema. "Van dichtbij heb ik gezien hoe mijn vader een jaar lang het alzheimertraject heeft doorlopen. Om Alzheimer makkelijker bespreekbaar te maken, bedacht ik samen met Stichting Event Alzheimer dit theaterconcept waarin (de) vrolijke verwarring centraal staat."

Aan het benefiet werkten ook Najib Amhali, Jan Dulles, Tino Martin en Edsilia Rombley mee. Verder stonden ook Gordon, Berget Lewis, Javier Guzman en Cesar Zuiderwijk op het podium.

De opbrengst is bestemd voor onderzoek in het VUmc Alzheimercentrum.

Door: ANP