Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) heeft het verscherpt toezicht op Olcea Nieuwe Zorglandschap BV verlengd. Olcea, die thuiszorg verleent in de omgeving van Enschede en Hengelo, was in september 2017 voor vier maanden onder verscherpt toezicht gesteld. Dat is verlengd met drie maanden. Olcea was onder verscherpt toezicht gesteld omdat er op diverse thema’s structurele tekortkomingen waren gezien door de inspectie. Dit meldt de IGJ.

De inspectie bezocht Olcea in januari 2018 opnieuw. Op een aantal punten heeft Olcea afdoende verbetermaatregelen genomen. Maar op zeven van de elf getoetste normen scoort Olcea ondanks ingezette verbeteracties nog steeds onvoldoende. Ook vindt de inspectie dat het bestuur van de instelling te weinig daadkracht toont om te verbeteren.

Olcea heeft een plan van aanpak gemaakt voor samenwerking met een andere zorgaanbieder om zo de organisatie te versterken. De inspectie heeft besloten Olcea de kans te geven zo’n samenwerking aan te gaan. Daarom wordt het verscherpt toezicht met drie maanden verlengd. In de periode van het verscherpt toezicht kan de inspectie Olcea zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoeken voor een herinspectie.

Op basis van de resultatenrapportages en de uitkomsten van bezoeken beoordeelt de inspectie of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven of dat er verdere stappen genomen moeten worden in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Door: Redactie Nationale Zorggids