Normal_logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Lang Leve Thuis, locatie Villa de la Porte in Almelo onder verscherpt toezicht gesteld. Er zijn verbeteringen nodig om goede zorg te kunnen verlenen. De inspectie heeft er niet genoeg vertrouwen in dat die zullen worden doorgevoerd zonder een verscherpt toezicht van de inspectie. Dat meldt IGJ. 

De inspectie ziet bij Villa de la Porte risico’s voor de kwaliteit van de zorg en de veiligheid van de patiënten. De instelling voldeed bij het laatste bezoek grotendeels niet aan zestien van de 22 getoetste normen in de thema’s persoonsgerichte zorg, deskundige zorgverlener, sturen op kwaliteit en veiligheid, medicatieveiligheid en vrijheidsbeperking.

Het verscherpt toezicht duurt vijf maanden. In de periode van het verscherpt toezicht kan de inspectie Villa de la Porte zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoeken. Aan het einde van de periode van het verscherpt toezicht beoordeelt de inspectie het plan van aanpak, de uitkomsten van bezoeken en de resultatenrapportages. Dan besluit de inspectie of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven. De inspectie kan ook verdere stappen nemen in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Villa de la Porte is een kleinschalige woon- en zorgvoorziening in het centrum van Almelo. De organisatie richt zich op ouderen met diverse hulp- of zorgvragen, maar vooral op mensen met psychogeriatrische aandoeningen. Er kunnen maximaal 14 mensen wonen.

Door: Redactie Nationale Zorggids