Normal_traplift_ouderen

Een echtpaar in Nieuwegein is flink geschrokken nu zijn een zeer hoge eigen bijdrage moeten betalen voor de traplift die zij hebben aangevraagd. Voor de duur van vijf jaar moeten zij een inkomensafhankelijke eigen bijdrage betalen voor het hulpmiddel. De kosten bedragen 400 euro per vier weken. De PvdA in Nieuwegein heeft vragen gesteld aan de gemeente. Dit meldt Binnenlands Bestuur.

De traplift zelf kost ongeveer 10.000 euro, wat goedkoper is dan wat het koppel gedurende vijf jaar zal betalen. De raadsfractie van PvdA heeft daarom ook gevraagd hoe de eigen bijdrage voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) precies in elkaar zit. “Waarom is de bijdrage die inwoners moeten betalen hoger dan de prijs die men privé zou moeten betalen voor de benodigde zaken?” Er is ook gevraagd of woningbezit en de gerelateerde prijs van het hulpmiddel worden meegenomen in de berekening.

De adviesraad sociaal domein van de gemeente zegt niet op de hoogte te zijn van de hoge bedragen van de eigen bijdrage voor hulpmiddelen. De gemeentewoordvoerder zegt niet verder op de zaak in te gaan voordat de vragen van de PvdA-fractie zijn beantwoord.

Door: Redactie Nationale Zorggids