Logo_nodwenstruusoppaardhighrgb8239

Op vrijdag 5 oktober vindt Nationale Ouderendag voor de tiende keer plaats. In heel Nederland worden deze dag ouderen blij gemaakt met de vervulling van hun wens. De wensen worden al weken in heel het land verzameld door enthousiaste vrijwilligers. Inmiddels zijn er ruim 500 ingediend en de verwachting is dat dit aantal de komende weken verdubbelt. Dit meldt het Nationaal Ouderenfonds.

Rijden in een koets en nog één keer in het reuzenrad

 
Op het eerste gezicht lijken de wensen die worden ingediend eenvoudig. Maar wanneer ouderen minder vitaal en minder mobiel worden is de deur uitgaan en socialiseren lastig. Ouderen die hun wens graag in vervulling zien gaan vragen bijvoorbeeld om een middagje naar zee, nog één keer op het voetbalveld staan, een rondrit in een koets, een ballonvaart, nog eens in het reuzenrad, maar ook simpelere dingen zoals een kopje koffie drinken met iemand op een terras, winkelen of hulp bij het winterklaar maken van tuin of balkon.
 
De afgelopen tien jaar hebben de comités van het Nationaal Ouderenfonds ervoor gezorgd dat er al duizenden wensen zijn vervuld. Soms met hulp van bekende Nederlanders zoals staatssecretaris van Rijn, Mary Borsato, Victor Brand, Gerard Joling en Gordon Heuckeroth.
 
Wie als vrijwilliger een wens van een oudere wil vervullen kan online een wens uitkiezen waar aan kan worden meegewerkt.
 

Een wens doneren 

 
Niet alleen op 5 oktober maar ook de rest van het jaar kunnen Nederlanders kwetsbare ouderen helpen met bijvoorbeeld een donatie. Niet alleen particulieren maar ook bedrijven zetten zich op deze wijze in om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. Met de donaties zorgt het Nationaal Ouderenfonds voor meer sociale contacten en onvergetelijke momenten voor ouderen.  
 
Door: Redactie Nationale Zorggids