Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Kleinschalige woon/zorgprojecten B.V., locatie Ons Thuis ‘De Heuvel’ in Dongen, onder verscherpt toezicht gesteld. Er zijn verbeteringen nodig om goede zorg te kunnen verlenen. De inspectie heeft er niet genoeg vertrouwen in dat die zullen worden doorgevoerd zonder een verscherpt toezicht. Dit meldt de inspectie.

Op de zorglocatie wonen zeven cliënten, waarvan vier oudere cliënten. Ook wonen hier jongeren die een prikkelarme omgeving nodig hebben. De inspectie concludeert dat bij Ons Thuis ‘De Heuvel’ er na het inspectiebezoek op 20 september 2017 onvoldoende verbetering heeft plaatsgevonden. Ondanks de ingezette verbeteracties wordt een groot deel van de normen niet nageleefd. Daardoor bestaan er nog steeds structurele tekortkomingen en risico’s op onverantwoorde zorg op de locatie. De inspectie heeft onvoldoende vertrouwen dat de vereiste verbeteringen gerealiseerd en geborgd worden. Daarom volgt de inspectie ‘De Heuvel’ nauwlettend. De inspectie stelt daarom locatie Ons Thuis ‘De Heuvel’ voor een periode van vier maanden onder verscherpt toezicht.

Herinspectie

In de periode van het verscherpt toezicht kan de Inspectie Ons Thuis ‘De Heuvel’ zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoeken voor een herinspectie. Voor het einde van de periode van het verscherpt toezicht toetst de inspectie of ‘De Heuvel’ ( grotendeels) voldoet aan de normen en beoordeeld zij of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven, moet worden verlengd of dat er verdere stappen nodig zijn in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Door: Redactie Nationale Zorggids