Normal_geld_rekenmachine

Het verscherpt toezicht voor Olcea Nieuwe Zorglandschap bv wordt niet opgeheven. Olcea voldoet inmiddels grotendeels aan de normen, maar het is Olcea niet gelukt een samenwerkingsrelatie met een andere zorgaanbieder overeen te komen. In de periode van het (verlengd) verscherpt toezicht is Olcea bovendien in financieel zwaar weer beland. Dit meldt IGJ. 

Olcea levert thuiszorg in Hengelo en Enschede. Olcea werd in september 2017 voor vier maanden onder verscherpt toezicht gesteld omdat op diverse thema’s structurele tekortkomingen waren geconstateerd door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Het verscherpt toezicht werd  in maart 2018 verlengd met drie maanden omdat Olcea meer tijd nodig had voor de verbeteringen en het vinden van een samenwerkingspartner.

Financieel zwaar weer

Olcea voldoet inmiddels grotendeels aan de normen, maar het is niet gelukt een samenwerkingspartner te vinden binnen de termijn van het verlengd verscherpt toezicht. In deze periode is Olcea bovendien in financieel zwaar weer beland, zonder duidelijk uitzicht op verbetering. De inspectie maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van Olcea en daarmee samenhangend de continuïteit van zorg voor de cliënten. Het verscherpt toezicht op Olcea wordt daarom voor onbepaalde tijd aangehouden.

Wekelijks informeren

Olcea moet de inspectie wekelijks informeren over de continuïteit van zorg aan de cliënten, het voortbestaan van Olcea Nieuwe Zorglandschap bv en de samenwerking met een andere zorgaanbieder. Op basis van deze informatie beoordeelt de inspectie of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven of dat er verdere stappen moeten worden genomen in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Door: Redactie Nationale Zorggids