Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Anemoon bv. een aanwijzing gegeven. Er zijn risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Anemoon is een kleinschalig woonzorgcentrum voor ouderen in Leiden met ruimte voor maximaal acht cliënten. Dit meldt de inspectie.

Anemoon scoort onvoldoende op de meeste door de inspectie getoetste normen. Er zijn tekortkomingen in de thema’s persoonsgerichte zorg, deskundigheid zorgverlener, inzet voldoende deskundig personeel en sturen op kwaliteit en veiligheid.

Anemoon moeten binnen een maand voldoende deskundig personeel hebben. In die periode mag Anemoon geen nieuwe cliënten aannemen. Dat mag pas weer als de inspectie heeft vastgesteld dat Anemoon aan dit deel van de aanwijzing heeft voldaan.

Plan van aanpak

Daarnaast heeft Anemoon vier maanden de tijd om maatregelen te nemen om de persoonsgerichte zorg te verbeteren. De inspectie wil van Anemoon na een maand een plan van aanpak ontvangen en na drie maanden een resultaatsverslag. Daarin moet ook beschreven staan hoe Anemoon de overige normen die niet voldoen gaat verbeteren. Als de zorginstelling niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Door: Redactie Nationale Zorggids