Normal_poezieweek

Tijdens de Poëzieweek, van 31 januari tot en met 6 februari, organiseert ‘Het is overal – poëzie op muziek’ een concerttour op acht woonzorglocaties van Domus Magnus. Het voor de Poëzieweek geschreven nummer en de videoclip ‘Ik vergeet je niet’, gebaseerd op de ziekte dementie, gaan hiermee in première. Domus Magnus vraagt op deze manier in samenwerking met Minke Maat en Fanuel Coenraad aandacht voor dementie en onderzoek. De opbrengst gaat naar Alzheimer Nederland.

Concerttour ‘Het is overal’ bij Domus Magnus Dichter Minke Maat, pianist en componist Fanuel Coenraad, zangeres Sylvana Oosterhoff en violiste Jessie Kamp laten met meerdere nummers aan bewoners van Domus Magnus zien en horen hoe poëzie op muziek klinkt. Voor de Poëzieweek is er een nieuw nummer geschreven: ‘Ik vergeet je niet’. De videoclip gaat over de relatie tussen een jongen en zijn oma, die door de dementie verandert. In de clip, die op een woonzorglocatie van Domus Magnus is opgenomen, zijn zangeres Lonneke Arkes en een bewoonster van Domus Magnus met haar kleinzoon te zien.

Bekijk hier de videoclip: https://youtu.be/I6K_xsmy9Vs

Opbrengst naar Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland schreef al in oktober 2017 in de Volkskrant dat dementie volksziekte nummer één is. De opbrengsten uit de concerttour en videoclip van ‘Ik vergeet je niet’ worden door Domus Magnus en ‘Het is overal – poëzie op muziek’ aan Alzheimer Nederland gedoneerd.

Poëzieweek

Tijdens de week met als thema ‘Vrijheid’ worden er allerlei activiteiten in Nederland en Vlaanderen georganiseerd, zoals Poëzie Op School, de finale NK Poetry Slam en de Turing Gedichten Wedstrijd. Ook wordt de grote poëzieprijs uitgereikt voor de beste dichtbundel van het jaar. Tom Lanoye, dichter van het Poëziegeschenk 2019, geeft de startshow op 31 januari in Antwerpen.

(Dit is een advertorial van Domus Magnus)