Normal_rss_entry-170695

Tegen een Haags stel zijn celstraffen van zestien jaar geëist wegens de uiterst gewelddadige en dodelijke roofoverval op een hoogbejaarde vrouw in 2017. De officier van justitie had dinsdag ruim drie uur nodig om alle bewijzen tegen de stellig ontkennende 44-jarige Paul O. en de 35-jarige Najma Z. voor de rechtbank in Den Haag te presenteren. Een woningoverval op een gehandicapt stel een jaar eerder vond de aanklaagster echter niet overtuigend bewezen, waarvoor ze vrijspraak vroeg.

De aanklaagster verhaalde van de verbazing bij de politie toen het eerste spoor na de moord leidde naar een ogenschijnlijk normaal stel met een kind van 4 jaar in Ypenburg. Beiden hebben bij de ABN gewerkt, O. als filiaaldirecteur, maar ze zaten sinds 2013 zonder werk. Ze hadden geldproblemen en hoge schulden. Van het buitgemaakte geld zouden ze op vakantie zijn gegaan.

De 85-jarige weduwe Ans van der Meer-Breur had nog een actief leven en werd eind juni 2017 in haar flatwoning in Loosduinen dood gevonden door vriendinnen.

Door: ANP