Normal_actief_zorg

Het Brabantse Actief Zorg heeft overeenstemming bereikt met curator Mr. J. Westerhof van HVG Law te Utrecht over de overname van Joost Zorgt. Begin deze maand werd de Utrechtse thuiszorgorganisatie failliet verklaard. Door de overname is de continuïteit van zorg zoveel mogelijk geborgd. Dit meldt Actief Zorg. 

Actief Zorg streeft ernaar zoveel mogelijk medewerkers en zorgvragers van Joost Zorgt over te nemen. De organisatie breidt met de overname uit in andere delen van het land. Jacqueline van de Ven, directeur Verpleging & Verzorging vindt het belangrijk dat mensen kunnen rekenen op de hulp die ze nodig hebben.

“Wij streven ernaar dat medewerkers zoveel mogelijk onder dezelfde arbeidsvoorwaarden blijven werken. Hoogstwaarschijnlijk wél onder de naam Actief Zorg.” De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Bijdrage leveren aan  geluksgevoel

Met 3.500 medewerkers zet Actief Zorg zich dagelijks in voor haar ruim 14.000 klanten die thuis hulp kunnen gebruiken. Mensen kunnen bij de organisatie terecht voor huishoudelijke ondersteuning, verzorging, verpleging, begeleiding en advies. Actief Zorg wil proberen een bijdrage te leveren aan het geluksgevoel van haar klanten. De ambitie is om de zelfregie van zowel de klanten als medewerkers te vergroten. Actief Zorg gelooft dat tevreden medewerkers bijdragen aan gelukkiger klanten. "We willen dat mensen groeien en tot hun recht komen. Met de overname van Joost Zorgt mogen we straks nog meer mensen deze “Actief Zorg” bieden en dat is waar we het voor doen."

Gesteggel met Zilveren Kruis

Begin deze maand maakte thuiszorgorganisatie Joost Zorgt bekend failliet te zijn. De organisatie kon goede zorg niet meer garanderen, na een langdurige onenigheid met Zilveren Kruis. 

Door: Nationale Zorggids