Normal_maxima

Koningin Máxima reikt op donderdagochtend 23 mei de Appeltjes van Oranje uit op Paleis Noordeinde in Den Haag. De prijzen zijn dit jaar toegekend aan drie initiatieven die op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden. De winnaars zijn de landelijke organisatie Met je Hart die zich inzet tegen eenzaamheid onder ouderen, ElanArt uit Gelderland en Taal doet meer uit Utrecht. Dit meldt het Koninklijk Huis. 

Stichting Met je Hart zet zich in tegen eenzaamheid onder ouderen. Meer dan duizend vrijwilligers zetten zich in heel Nederland actief in door activiteiten te organiseren waarbij de ouderen elkaar ontmoeten, maar ook in contact komen met buurtgenoten. Zij worden door de vrijwilligers persoonlijk uitgenodigd, opgehaald en thuisgebracht.

Het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het fonds zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. 

Door: Nationale Zorggids