Normal_maxima

Koningin Máxima opent dinsdagmorgen 28 mei verpleeghuis Hof van Nassau in Steenbergen. Hof van Nassau is onderdeel van zorginstelling tanteLouise. TanteLouise streeft ernaar zowel thuis als in een zorgomgeving de beste zorg te bieden. Uitgangspunt is dat bewoners zo veel mogelijk de regie voeren over hun eigen leven. Dit meldt het Koninklijk Huis. 

Het verpleeghuis Hof van Nassau biedt maximaal verantwoorde vrijheid aan haar bewoners met dementie. Een armband met een sensor bepaalt waar bewoners van het verpleeghuis veilig kunnen bewegen. Zo wordt, waar mogelijk, voorkomen dat bewoners te maken krijgen met gesloten deuren. Technologische toepassingen in en om het huis die processen in de woning automatiseren, domotica, ondersteunen hierbij. 
 
Tijdens haar bezoek wordt Koningin Máxima rondgeleid door het verpleeghuis. Ze krijgt uitleg over de technologische toepassingen in Hof van Nassau, zoals de inzet van slimme vloeren en het gebruik van een augmented reality bril ter verbetering van het medicatieproces. Ook spreekt Koningin Máxima met medewerkers, vrijwilligers en bewoners over hun ervaringen.  

Door: Nationale Zorggids