Normal_oudere_rolstoel

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Dunya Woonzorg een bevel gegeven. De continuïteit van zorg voor de cliënten die tot 14 mei 2019 bij Dunya, locatie Lelie in Elst in zorg waren is in het gedrang omdat de Dunya de cliëntendossiers niet overdraagt aan de nieuwe zorgaanbieder. Dit meldt IGJ.

Dunya biedt cultuurspecifieke ouderenzorg op twee locaties; één in Arnhem en één in Elst (Gelderland). Vanwege een huurachterstand is op is dinsdag 14 mei boedelbeslag gelegd op het pand in Elst waar Dunya zorg verleende. Dit betekende dat Dunya het pand werd uitgezet en een nieuwe zorgaanbieder de zorg overnam. Dunya weigert echter mee te werken aan het overdragen van de cliëntdossiers, zegt de inspectie.

Onvolledige overdracht van zorg

Door de cliëntdossiers niet over te dragen is de overdacht van zorg onvolledig en wordt de continuïteit van de zorg ernstig in gevaar gebracht. Zonder de cliëntdossiers kunnen de nieuwe zorgverleners niet precies weten welke zorg de cliënten nodig hebben, en hoe zij deze het beste kunnen verlenen.  Zorgaanbieder Dunya is verantwoordelijk voor een zorgvuldige overdracht van zorgverlening waarbij de continuïteit van de zorg wordt gewaarborgd. Daarom is het noodzakelijk dat Dunya de volledige cliëntendossiers overdraagt.

Deadline voor overdracht

De cliëntdossiers van de cliënten verblijvende op locatie Lelie van Dunva te Elst moest zo snel mogelijk maar uiterlijk op 17 mei 2019 om 15.30 uur over gedragen worden aan de nieuwe zorgaanbieder. Dit geldt voor de cliënten die daarvoor al dan niet via een cliëntvertegenwoordiger toestemming hebben gegeven. Wanneer Dunya niet aan het bevel voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom opleggen.

Door: Nationale Zorggids