Normal_brandweerauto_hulpdienst

Een bewoner van zorgcomplex Wilhelminaoord in het Friese Sint Nicolaasga is om het leven gekomen tijdens een brand. Gisteravond ontdekte een werkneemster rook op de bovenste verdieping, waarna ze direct alarm sloeg. Ondanks de grote evacuatie van de bewoners, kwam één persoon te overlijden. Het zou gaan om de bewoner van het appartement waar de brand ontstond. Dit meldt NOS.

Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. In totaal zijn 26 bewoners geëvacueerd en naar een andere locatie gebracht. De 27e bewoner kwam om bij de brand. De medewerkster is voor controle naar het ziekenhuis gebracht, omdat zij rook heeft ingeademd.

Gisternacht konden de meeste bewoners weer terug naar hun woning. Echter waren een paar appartementen dusdanig beschadigd door de brand dat de bewoners nog niet weer naar binnen mogen. Zij worden tijdelijk ergens anders in het complex ondergebracht.

In WilheminaOord wonen bewoners vast maar ook tijdelijk, met verschillende zorgvragen. Zo kan het gaan om aansterken na een operatie in het ziekenhuis, of omdat zij vanwege hun leeftijd zorg nodig hebben. 

Door: Nationale Zorggids