Logo_vergrootglas__inspectie__toezicht__controle

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de aanwijzing op Anemoon bv beëindigd. Anemoon heeft maatregelen getroffen om tekortkomingen over persoonsgerichte zorg weg te nemen. Dit meldt Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Anemoon is een kleinschalig woonzorgcentrum voor ouderen in Leiden, met ruimte voor maximaal acht cliënten. De inspectie legde in december 2018 een aanwijzing op. Die bestond uit twee delen. Het eerste deel moest binnen een maand worden geregeld. Dat hield onder meer in dat er voldoende deskundig personeel moest komen, passend bij de benodigde zorg voor de cliënten. Dat lukte Anemoon niet op tijd. Daarom legde de inspectie een last onder dwangsom op. Medio april voldeed Anemoon wel aan dit onderdeel van de aanwijzing.
 
Voor het tweede deel had Anemoon vier maanden de tijd gekregen. Anemoon moest de tekortkomingen over persoonsgerichte zorg aan cliënten wegnemen en afspraken over deze zorg goed vastleggen. In april bracht de inspectie een bezoek aan Anemoon. Toen zag de inspectie dat het Anemoon het is gelukt deze tekortkomingen weg te nemen. Daarom beëindigt de inspectie de aanwijzing.
 
Naast de punten in de aanwijzing zijn er ook andere verbeterpunten voor Anemoon. Hiervoor heeft het woonzorgcentrum een resultaatverslag opgesteld. Anemoon is nog niet klaar met verbeteren. De inspectie zal de vorderingen nauwlettend blijven volgen in het reguliere toezicht.
 
Door: Nationale Zorggids