Normal_thyssenkrupp_traplift

Veruit de meeste ouderen vinden het prettig om zolang mogelijk en tot op hoge leeftijd thuis te blijven wonen. De omgeving is vertrouwd, kennissen wonen dichtbij en in het huis zijn mooie herinneringen gemaakt. Maar waar moet u op letten bij het toekomstbestendig maken van uw huis? 

Verminder de kans op vallen

De eerste stap in het toekomstbestendig maken van uw woning is ervoor te zorgen dat de kans op vallen zo klein mogelijk wordt gemaakt. Dit klinkt als een open deur, maar niets is minder waar: de meeste valincidenten onder 65-plussers gebeuren namelijk thuis, vooral in de slaapkamer en de woonkamer. Zorg ervoor dat uw loopruimte in huis vrij is van snoeren, losliggend tapijt of andere spullen waarover gestruikeld kan worden. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen!

Maar valpreventie houdt meer in dan een opgeruimd huis. Het is ook van belang dat u blijft bewegen. Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat uw spieren soepel blijven en u beter uw balans houdt. Zo lang het gaat is traplopen een goede dagelijkse oefening. Maar als het evenwicht en de conditie achteruit gaan naarmate u ouder wordt, is het wellicht verstandiger te kiezen voor een wandeling in de buitenlucht.

Maar ook als de trap een obstakel wordt, is een verhuizing niet nodig. Met een traplift kunt u mobiel blijven in uw eigen huis. Al is het wel verstandig om niet te wachten tot het moment dat u aan de benedenverdieping gekluisterd bent.

Bij het kiezen voor een traplift is het verstandig om op een aantal zaken goed te letten. Een goede traplift wordt altijd op maat gemaakt. De reden daarvoor is vrij eenvoudig: iedere trap in Nederland is anders, zelfs de trap van uw buren wijkt af van die van u. De vorm van uw trap bepaalt de locatie van de rail. U kunt het beste kiezen voor een rail aan de binnenzijde van uw trap. Aan de smalle kant dus. Met de rail op deze plek blijft de trap beloopbaar aan de brede zijde van de trap en hoeft de leuning niet te worden verwijderd. De traplift valt zo minder op in uw interieur en uw trap blijft veilig te gebruiken door uw partner, kinderen of kleinkinderen.

Begin voordat de noodzaak (te) groot is

Het is verstandig om u te oriënteren op hulpmiddelen als traplopen wellicht wat lastig maar nog wel mogelijk is. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken.

Met de juiste traplift is een verhuizing naar een gelijkvloerse woning niet nodig. Met een toekomstbestendig huis, zoals een huis met een traplift, loopt u minder kans om in een verpleeghuis te belanden. Een veilige keuze, daarmee kunt u de toekomst tegemoet! 

(Dit is een advertorial)