Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Zorgrésidence Regina een last onder dwangsom opgelegd. Regina, een kleinschalig verzorgings- en verpleeghuis in Velp, voldoet nog niet volledig aan de eerder opgelegde aanwijzing. Dit meldt IGJ. 

De inspectie gaf Regina in november 2018 een aanwijzing, waarin stond dat Regina binnen zes maanden verbeteringen moest doorvoeren op de thema’s ‘deskundige zorgverlener’ en ‘sturen op kwaliteit en veiligheid’. Met een aanwijzing verplicht de inspectie om verbetermaatregelen te nemen.

Nog steeds tekortkomingen 

Tijdens een bezoek in mei bleek dat Regina nog steeds tekortschiet op de genoemde terreinen. Zo waren zorgverleners onvoldoende bekend met het concept methodisch werken. Ook gebruikt Regina nog nauwelijks zogeheten kwaliteitsinformatie, die het bestuur nodig heeft om de kwaliteit en veiligheid van zorg te verbeteren.

Om te bewerkstelligen dat Regina alsnog verbetert, legt de inspectie een last onder dwangsom op. De dwangsom bedraagt 1000 euro per week dat Regina niet voldoet, met een maximum van 10.000 euro. Als Regina binnen vier weken alsnog aan de aanwijzing voldoet, wordt de dwangsom niet geïnd.

Door: Nationale Zorggids