Normal_strand_vlieland_zee_duinen_wadden

De bouw van een nieuw zorgcentrum op Vlieland gaat de gemeente een slordige 17 miljoen euro kosten. Het bestaande zorgcentrum Uiterton zal volgend jaar gesloopt worden, waardoor een nieuwbouw de zorg moet overnemen. Even dreigde er op het eiland helemaal geen 24-uurs intramurale zorg meer mogelijk te zijn, maar met de nieuwbouw kan dit toch, op kleinere schaal, aangeboden blijven worden. Dit meldt Leeuwarder Courant.

Het nieuwe zorgcentrum Boswijk zal seniorenwoningen, een zorgvilla en een welzijnsgebouw omvatten. Zorgverlener KwadrantGroep zal de zorg voorzien in het nog te bouwen pand. Oplopende tekorten dreigden eerder de intramurale zorg op het eiland te laten verdwijnen, maar met de nieuwbouw is dat afgewend. Op kleinere schaal wordt intramurale zorg nu voortgezet voor de bewoners van Vlieland. Deze tak van de zorg omvat onder andere verpleeghuiszorg, waar patiënten een onafgebroken verblijf in een instelling van meer dan 24 uur hebben.

Personeel wilde geen twee verdiepingen

De bouw van het nieuwe Boswijk ging niet zonder slag op stoot. Niet alleen viel de kostenberekening van de aannemer veel hoger uit dan verwacht, ook waren er problemen met het ontwerp van het zorgcentrum. Personeel zat niet te wachten op een gebouw van twee verdiepingen.

Door: Nationale Zorggids