Normal_normal_justitie__rechtbank

Een 53-jarige Haagse vrouw die zich opdrong als mantelzorger van een 90-jarige vrouw en zodoende tienduizenden euro’s zou hebben ontvreemd, is hiervoor vrijgesproken. Ook haar man, die volgens het Openbaar Ministerie (OM) in het complot zat, hoeft niet de gevangenis in. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs om ze vast te zetten. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Twee weken geleden stelde het OM in de rechtszaal dat de verdachte en haar man de hele financiële huishouding van de vrouw naar zich toetrokken. Zij zou dit later pas hebben gemerkt toen ze bankafschriften zag. De vrouw zou nooit met haar pas betalen en nooit iemand hebben gevraagd om grote geldbedragen voor haar op te nemen. In een paar jaar tijd zou 60.000 euro aan contanten zijn opgenomen en 20.000 euro zijn overgeschreven. Het OM eiste een gevangenisstraf van zes maanden voor de vrouw en vijf maanden voor haar man.

Het vrijgesproken stel zegt slechts 20.000 euro te hebben geleend, maar dit bedrag alweer terug te hebben betaald. De hoogbejaarde vrouw zou hen bovendien 60.000 euro hebben gegeven, zodat zij daar geen belasting over moest betalen. Verklaringen van het slachtoffer zijn inmiddels onbetrouwbaar omdat zij ernstig dementerend is. Ten tijde van aangifte zou ze echter wel helder van geest zijn geweest, aldus het OM. 

Door: Nationale Zorggids