Normal_maduro2

Honderd kinderen van 12 en 13 jaar schoven maandagavond aan bij honderd eenzame ouderen tijdens de tweede editie van het Madurodam VONK-diner. Dit diner is het eerste van 74 diners door het hele land waarbij Nederlanders – samen met het Nationaal Ouderenfonds – eenzaamheid onder ouderen tegengaan. De feestavond in Madurodam was generatieverbindend en volledig door kinderen bedacht en uitgevoerd. Dit meldt Madurodam. 

Het Madurodam VONK-diner is vooral gericht op het samenbrengen van twee generaties, die normaliter niet altijd met elkaar in contact komen. Met als uiteindelijk doel: samen te genieten, verhalen te delen en generaties zo van elkaar te laten leren. 

Jongste en oudste generatie samenbrengen

Het diner is bedoeld om kinderen te inspireren er juist tijdens de feestdagen ook voor oudere generaties te zijn. Jaarlijks zijn er namelijk meer dan een miljoen ouderen die zich eenzaam voelen tijdens de decembermaand. Het diner is één van de vele activiteiten die het Nationaal Ouderenfonds helpt organiseren voor eenzame ouderen.

Wethouders Madurodam 

De organisatie van het Madurodam VONK-diner was opnieuw in handen van twee wethouders van Madurodam, Juliette (16 jaar) en Katerina (16 jaar). Iedere burgemeester en wethouder van het themapark wordt uitgedaagd om tijdens zijn of haar bestuursjaar een activiteit te organiseren die bijdraagt aan een mooiere samenleving. 

Juliette en Katerina kozen ervoor om een vonkje over te laten springen tussen oud en jong, en  zorgden er onder meer voor dat honderd leerlingen uit de eerste klassen van het Vrijzinnig Christelijk Lyceum en de Internationale School Den Haag aan tafel aanschoven. 

Door: Nationale Zorggids