Normal_alcohol_wijn

De gemeente Rotterdam heeft in het gisteren gepresenteerde preventieakkoord toegezegd dat alcoholgebruik onder ouderen aangepakt moet worden. Ouderen kunnen in een dronken bui sneller vallen en hun heup breken. Verschillende instanties zoals huisartsen, apothekers, wijkteams en zelfs wijkagenten moeten er voor zorgen dat ouderen niet overmatig gaan drinken. Dit meldt Telegraaf.

Wethouder Sven de Langen van de portefeuille Zorg wil dat de hele stad gezonder wordt en wil daarbij drinkende ouderen niet over het hoofd zien. Om te bepalen wat overmatig alcoholgebruik is, wordt de norm van het Trimbos Instituut gehanteerd. Die stelt dat drie biertjes voor een man en twee wijntjes voor een vrouw al als overmatig drankgebruik geldt. De gemeente wil inzetten op meer aandacht voor de gevaren van alcohol en preventie van gezondheidsklachten. De verschillende instanties zijn in gesprek over hoe dit het beste uitgevoerd kan worden.

Preventieakkoord wil Rotterdam gezonder maken

De Langen is een actieve wethouder als het gaat om het gezonder maken van Rotterdammers. Zo zijn er ook al minder snackkramen en rookvrije gebieden in de stad. Het terugdringen van alcoholgebruik past volgens de wethouder goed in het preventieakkoord om inwoners gezonder te maken.

Door: Nationale Zorggids