Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

Thuiszorgaanbieder HappyNurse staat niet langer onder verscherpt toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Twee wijkteams, Escamp en Schilderswijk in Den Haag, stonden zes maanden onder verscherpt toezicht. HappyNurse heeft voldoende maatregelen genomen om de kwaliteit en veiligheid van zorg te verbeteren. Verdeeld over 40 wijkteams levert HappyNurse zorg aan meer dan 1.000 cliënten. Dit meldt de inspectie.

De inspectie bezocht de wijkteams Escamp en Schilderswijk in Den Haag de afgelopen twee jaar meerdere keren. Tijdens die bezoeken constateerde de inspectie dat er verbeteringen nodig waren om de randvoorwaarden voor goede zorg te verbeteren. In april 2019 stelde de inspectie de beide teams onder verscherpt toezicht voor een periode van zes maanden. Bij een verscherpt toezicht let de inspectie extra op een zorgaanbieder.

Cliëntendossiers nog verder verbeteren

De inspectie ziet dat HappyNurse in die zes maanden hard heeft gewerkt om de randvoorwaarden voor goede zorg te verbeteren. HappyNurse voldoet grotendeels aan bijna alle getoetste normen. Zo hebben de bestuurder van HappyNurse en de zorgondernemers in beeld hoe het gesteld is met kwaliteit en veiligheid van zorg. Ook ziet de inspectie dat er een cultuur ontstaat waarbij leren en verbeteren voorop staat. Wel moet HappyNurse methodisch werken in het cliëntdossier nog verder verbeteren. Zo ziet de inspectie dat de rapportages over de cliënten nog niet volledig zijn in alle dossiers.

Op eigen kracht blijven verbeteren

De inspectie verwacht dat HappyNurse de zorg op eigen kracht en binnen de gehele organisatie verder blijft verbeteren. Om die reden is het verscherpt toezicht opgeheven. De inspectie volgt Happy Nurse verder in het reguliere toezicht.

Door: Nationale Zorggids