Normal_oudere_hand_bejaard

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing voor All Day M.O. beëindigd. De zorginstelling verleent geen ouderenzorg meer op locatie lotus in Arnhem, meldt IGJ. 

All Day leverde zorg aan ouderen met een migratieachtergrond. Deze cliënten kregen voorheen op dezelfde locatie zorg van Dunya Woonzorg die op 21 september 2019 door All Day waren overgenomen.

IGJ legde de aanwijzing op omdat All Day de zorg van Dunya overnam terwijl de kwaliteit van zorg aantoonbaar niet op orde was. Een aanwijzing is een maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om een einde te maken aan een ernstige situatie. All Day moest de cliënten uiterlijk 27 november 2019 overgedragen hebben aan een zorgaanbieder die goede zorg verleent.

Zorg ligt stil 

Op 22 november liet de bestuurder van de zorginstellingen weten dat zij, in tegenstelling tot eerdere verklaringen, geen zorg meer verleende aan cliënten die toen nog op locatie Lotus verbleven. Tijdens een toezichtsbezoek op 28 november bleek dit inderdaad het geval te zijn. 

Door: Nationale Zorggids