Celstraf voor daders die 82-jarige vrouw overvielen

Drie mannen zijn veroordeeld tot zes jaar cel voor het plegen van een overval op een destijds 82-jarige vrouw. Ze sloten daarbij de bewoonster van de boerderij in De Krim (gemeente Hardenberg) in een krappe bezemkast op. Ze zat daar vijftien uur vast. Volgens het Openbaar Ministerie, dat zeven jaar gevangenisstraf had geëist, was het slecht afgelopen met het slachtoffer als ze nog langer opgesloten had gezeten.

De 46-jarige Evert B. uit Hoogeveen, de 44-jarige Lambert B. uit Coevorden en de 20-jarige Anil T. uit Leeuwarden wisten dat ze een hoogbejaarde vrouw zouden beroven, stelt de rechtbank in Zwolle. Twee weken voor de overval in december 2018 waren ze al gaan kijken.

Het idee was de vrouw een stroomstoot toe te dienen met een taser, maar Evert B. raakte per ongeluk zichzelf. Vervolgens was het Anil T. die de vrouw in de kast opsloot. De rechtbank houdt alle drie verdachten verantwoordelijk voor de opsluiting. Ze reden er samen naartoe en hielden vooraf rekening met het toepassen van geweld. Ze drongen de woning binnen net op het moment dat het slachtoffer 's avonds haar kat naar buiten liet.

Opsporing Verzocht

Vriendinnen misten haar de volgende dag bij het volksdansen waar ze altijd trouw en op tijd verscheen. Ze waarschuwden de politie, die de vrouw bevrijdde.

Het drietal kwam in beeld door tips die de politie kreeg na een uitzending van Opsporing Verzocht. Op een trui van het slachtoffer bleek DNA-materiaal van T. te zitten.

Door: ANP